NYHED: Brug en vaporizer til at dampe cannabis

Hvis du har fulgt med i medierne på det seneste, har du helt sikkert lagt mærke til det voksende fokus på cannabis. I disse år har flere amerikanske stater nemlig gjort cannabis lovligt. Samtidig er en intens debat omkring cannabis til medicinsk brug i fuld gang herhjemme.

Af og til bliver debatten desværre lidt sort-hvid. Men hvad er egentlig op og ned i alt dette?

Vidste du, at cannabisplanten indeholder mere end 120 forskellige stoffer? Blandt disse er de mest kendte THC(delta-9-tetrahydocannabinol) og CBD(cannabidiol). Førstnævnte er mest kendte for sin euforiserende virkning. CBD gør dig derimod ikke skæv, men kan have mange andre positive effekter, da de bl.a. kan virke muskelafslappende, kvalme- og smertelindrende.

En så simpel fact som denne kan pege på, at cannabis ikke bare er cannabis. Måske det derfor er værd at overveje ikke at tro på al den negative omtale, som cannabis får.

Denne artikel handler af denne grund om en nyhed indenfor cannabis-verdenen. Du kan nemlig læse om et alternativ til at indtage cannabis, hvor du hverken skal ryge eller spise dele af hampplanten.

Brug en vaporizer til cannabis

I mange år har mennesker været interesseret i at kunne udvinde de aktive stoffer i cannabis uden alle de skadelige stoffer fra tobak eller røg. En vaporizer har vist sig at være en løsning.

Hvad er en vaporizer, tænke du måske?

En vaporizer kaldes på dansk en fordamper. Af udseende og funktion ligner den typisk en e-cigaret, som de fleste danskere kender allerede. Vaporizeren har til formål at udskille de aktive stoffer i en plante uden forbrænding. Den virker ved at fordampe plante-bestanddelene.

En vaporizer er nemlig en lille “ovn”, hvori du kan putte en valgfri substans. Denne substans kan være alt fra tørrede dele af en plante til olie og voks. Den elektroniske vaporizer kan herfra opvarmes til en forvalgt temperatur. Opvarmning hjælper med at frigøre aktive ingredienser i substansen til en damp, som du kan inhalere. Fordampning adskiller sig altså fra fx at ryge, hvor du inhalerer røg og tjære efter afbrænding.

Frihed til at vælge flere typer cannabis som damper

Måske du har læst med indtil nu og tænker, at alt dette lyder interessant. Men du har endnu ikke fået svar på alle dine spørgsmål. Lad os hjælpe dig her ved at gøre vaping af cannabis endnu mere tydeligt og forståeligt.

Som du måske allerede ved, så kan hampplanten behandles på flere måder, der giver forskellige cannabis-produkter.

De fleste danskere kender nok den tørrede udgave, som ofte kaldes hash, der indeholder forskellige bestanddele af hampplanten eller -blomsten. Afhængig af, hvilke dele af planten, som er anvendt, giver den tørrede urt forskellige effekter. Så langt, så godt.

En anden mulighed indenfor cannabis er cannabisolie eller -dråber. Cannabisolie er et fælles navn for det ekstrakt, som udvindes fra hampplanten. Olien har ofte ingen eller lav koncentration af THC, men indeholder CBD, hvilket betyder, at den ikke gør dig skæv. Denne type cannabis-produkt er typisk kendt i forbindelse med medicinsk brug af hampplanten.

Uanset om du er til det ene eller den anden udgave, eller måske et helt tredje cannabis-produkt, så er en vaporizer et nemt redskab til at optage stofferne fra planten. Her er det vigtigste at vælge en vaporizer, som ganske enkelt understøtter den type substans, som du foretrækker, hvad enten det er i en tørret form, som olie/e-væske eller voks.

3 typer vaporizers til cannabis

Hvilken vaporizer, som er ideel for dig, afhænger af, hvilket cannabis-produkt, du foretrækker. Forskellige modeller understøtter nemlig forskellige substanser. Lad os kigge nærmere på det her.

Lidt firkantet fortalt kan vaporizere deles op i tre typer, der er forskellige ift. størrelse og kapacitet. De tre typer er; en pen vaporizer, en håndholdt vaporizer elleren stationær vaporizer.

1) Pen vaporizers

Den første type vaporizer er den mindste model. Den er på størrelse med en kuglepen, hvorfra den har sit navn. For mange mennesker vil denne type damper være en “klassisk” model, som de fx har set i gadebilledet.

Denne model er til dig, der ønsker at kunne indtage cannabis hurtigt og diskret i det offentlige. Modellen er samtidig ekstra brugervenlig, da den kommer uden så mange dikkedarer og ekstra-funktioner.

En pen vaporizer kommer ofte med en USB-indgang, der gør den nem at indsætte i stikkontakten, så du kan lade den op, hvorend du er.

2) Håndholdte modeller

En håndholdt vaporizer er lidt dyrere og større end en pen vaporizer. Der sker dog en markant udvikling netop indenfor disse modeller, hvilket gør dem mere og mere tilgængelige for den helt almindelige cannabisdamper. Som navnet antyder, er håndholdte vaporizere beregnet til at kunne holdes i hånden. De kan dog fortsat passe i lommen, hvorfor du kan tage denne type med rundt.

Håndholdte modeller er sammensat af flere komponenter end den første model. Heraf er den vigtigste tanken, som fylder det samme som en hånd eller lignende.

Denne type fordamper er til dig, der ønsker mulighed for brugerjusteringer eller ekstra funktioner, men fortsat ønsker stor brugervenlighed. Håndholdte modeller kan bl.a. understøtte flere typer cannabis, skulle du ønske dette.

3) Stationære vaporizere

De stationære vaporizere er avancerede modeller til øvede brugere. Prisen er rigtig nok høj, men den stationære vaporizer er et must, hvis du er seriøs omkring vaping af cannabis og ønsker den ideelle oplevelse.

Disse modeller kan af design se ud som en bong. Dog er de elektroniske, hvilket gør dem oplagte til hjemmebrug. Stationære modeller kommer med mange ekstrafunktioner og muligheder for finjusteringer til dig, der er vild med nørderi. Med denne model kan du bl.a. eksperimentere med varmeindstillinger og meget mere.

Vælg derfor en stationær vaporizer til cannabis, hvis du ønsker at kunne inhalere cannabisdamp i netop den styrke, som passer til dine ønsker.

Vejledning til vaping: Sådan gør du

Hvis du er bekymret for, at det er vanskeligt at bruge en vaporizer til at dampe din cannabis, så bare rolig. At bruge en vaporizer er nemmere, end du tror.

Har du aldrig prøvet en e-cigaret, vil du måske ved første øjekast blive lidt overvældet over vaporizeren med dens komponenter og knapper. Dette går dog hurtigt over, og så snart du er kommet ind i din elektroniske damper, vil det gå let som en leg at bruge den til dit cannabis-forbrug.

Er det første gang, du skal prøve at bruge en vaporizer, og har du aldrig prøvet en e-cigaret før, så kan du følge disse nemme trin:

 1. Tænd og opvarm din vaporizer. Hvilken temperatur du skal vælge, afhænger af, om du vil dampe en substans med rent indhold af CBD, eller om der også er et indhold af THC. Hvis du er i tvivl, er Google din bedste ven.
 2. Fyld en mængde cannabis efter behov i den lille “ovn” i din vaporizer, og luk den igen. Din cannabis bliver nu opvarmet, hvilket resulterer i, at de aktive stoffer i planten frigives i dampen omkring.
 3. Du er nu klar til at sætte igang. Inhalér via mundstykket på din vaporizer. Du får nu dampen med de aktive stoffer fra cannabisen ind gennem mundstykket.
 4. Fortsæt med at inhalere, indtil du får den ønskede effekt.
 5. Sluk din vaporizer. Husk at rengøre din elektroniske damper.

Følger du disse fem trin, kan du altså nemt og diskret dampe cannabis, hvorend du er. Det eneste det kræver, er nemlig, at du lærer din vaporizer godt at kende, og at du har den med dig rundt.

Er du ny inden for vaping af cannabis, kan det anbefales, at du anskaffer dig en vaporizer, der er nem og brugervenlig at anvende. Du kan i denne forbindelse vende tilbage til de tre præsenterede typer vaporizers i denne artikel, før du klikker “køb”.

Husk også at vælge en model, som fx understøtter den tørrede urt, hvis det er denne type cannabis, du gerne vil dampe.

Husk rengøring af din vaporizer

Som det gælder med de fleste apparater, vi bruger, skal en vaporizer vedligeholdes. Rengøring er i denne forbindelse alfa og omega, hvis du vil passe på din elektroniske damper længst muligt. En fordel ved at rengøre regelmæssigt er desuden, at du vil opleve den bedst mulige effekt af din cannabis. Der er derfor ingen vej udenom.

Det er måske indledningsvist værd at bemærke, at det er helt almindeligt at blive forvirret første gang, du skal rengøre en vaporizer. Har du investeret i en håndholdt model, vil du typisk opleve, at din vaporizer består af rigtig mange dele, som du er ubekendt med. Dette er helt almindeligt at blive en smule overvældet over.

Af denne grund starter denne rengørings-guide ud med at præsentere de forskellige dele i en vaporizer til cannabis. De fleste vaporizere vil bestå af de følgende dele: en tankmed et batteri samt en beholder, hvori du kan putte cannabis i. Ovenover denne har du en coil, som er den vigtige del, der opvarmer væsken eller urten i din tank. På toppen har du til slut et mundstykke, som du inhalerer fra.

Hvis du damper den tørrede cannabis-urt, er den følgende rengøring ikke nødvendig nær så ofte. Oplever du, at din vaping ikke er så god som i begyndelsen, da er det altid et tegn på, at din vaporizer har brug for rengøring. Hvor regelmæssigt du bør rengøre netop din vaporizer, er herudover et personligt spørgsmål. Det afhænger nemlig særligt af, hvor hyppigt du bruger den.

Guide: Sådan laver du en almindelig rengøring af din vaporizer

For at rengøre din vaporizer skal du følge de følgende seks trin. Husk at delene i en vaporizer er elektroniske anordninger, hvilket betyder, at du skal være varsom, da det er fintfølende udstyr.

 1. Fyld en skål med varmt vand, tag din vaporizer fra hinanden i de forskellige dele. Læg batteriet til side. Tør overskydende væske eller restprodukt fra cannabis af med køkkenrulle eller evt. en ren klud.
 2. Læg resten af delene fra din vaporizer i blød i det varme vand.
 3. Lad delene ligge i blød i 1-2 timer, og lad vandet gøre sin opgave.
  TIP!Hvis resterne ikke virker til at blive opløst. så tilsæt evt. et par dråber bionedbrydeligt opvaskesæbe.
 4. Fjern nu alle komponenterne fra vandet. Dup dem tørre med køkkenrulle eller en klud. Stil komponenterne fra din vaporizer til side og lad dem lufttørre.
 5. Når komponenterne af din vaporizer er tørre, fjerner du øvrige rester af cannabis, så godt du kan med papir, klud og vatpind.
 6. Sæt delene sammen igen. Din vaporizer er nu good to gopå ny.

Ved at følge disse seks trin får du altså igen en vaporizer, som fungerer optimalt. Rengøring bør som minimum ske en gang om måneden, men husk i denne forbindelse, at hyppigt brug kan betyde, at du må gentage rengøring noget oftere.

CBD Oil fra Nordic Oil!